• 2015.03 Airtècnics, innovació tecnològica en cortines d´aire eficients i sostenibles

 • 2015.03 Airtècnics, innovació tecnològica en cortines d´aire eficients i sosteniblesPels grans equipaments i locals comercials, reduir el consum d´energia i millorar les condicions tèrmiques dels seus espais no és només una necessitat econòmica, sinó una exigència legal d´acord a les normatives internacionals vigents que aposten per l´aplicació de solucions que els permetin estalviar energia i ser, al mateix temps, responsables amb el medi ambient. Estudis científics elaborats per centres de recerca nacionals i internacionals posen de manifest que la instal•lació de cortines d´aire suposa una menor filtració d´aire als edificis i un major aprofitament de l´energia respecte a altres sistemes de protecció com la construcció de zones de vestíbul. De fet, els estudis estableixen que les cortines permeten una protecció del 65% contra la filtració d´aire exterior, mentre que els vestíbuls ho fan només en un 23%, una dada de gran valor per a aquells llocs amb un important pas de persones que obliga a obrir i tancar les portes en incomptables ocasions o mantenir-les obertes de manera fixa.

  Els beneficis de la col•locació d´una cortina d´aire tenen una repercussió directa en la factura del consum elèctric i en un major confort climatològic dins del local, així com en el manteniment d´un ambient interior net d´insectes, pols, contaminació i males olors. No obstant això, no totes les cortines d´aire són igual d´eficaces. Per això, Airtècnics dissenya i produeix models cada vegada més avançats, adaptant-los a la Normativa Europea ErP 2015 impulsada per la Comissió Europea que estableix uns requisits mínims d´eficiència energètica, emissions de NO2 i nivells de soroll, amb la finalitat de complir els protocols de Kyoto de reducció d´emissions de CO2.

  Mostra d´això és el recent disseny i comercialització per part de Airtècnics de la nova cortina d´aire Smart. Es tracta d´un nou model dissenyat a partir de la gamma de cortines estàndard Windbox, a la qual se li han incorporat una sèrie de modificacions realitzades seguint les recomanacions d´especialistes de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) amb qui col•laboren. El resultat és una nova generació de cortines que combinen les millors prestacions tecnològiques amb el disseny i els acabats de qualitat, presentant-se com un model perfecte a cavall entre la gamma estàndard i la decorativa. La seva instal•lació permet una climatització eficient i sostenible alhora que estètica i elegant. Compta amb ventiladors centrífugs de baix nivell sonor, tipus rotor exterior, amb protecció tèrmica integrada, i 5 velocitats de selecció. Les lames d´alumini adonitzat tipus airfoil són ajustables de 0 a 15º, i per a equips amb calefacció està disponible en versions amb bateries elèctriques, d´aigua o calor/freda DX amb bomba de calor. Disposa d´un control mural amb control remot per infrarojos, amb 7 metres de cable de telecomunicacions amb connectors RJ45.
   
  Així mateix, Airtècnics treballa per donar resposta a la creixent demanda de cortines d´aire amb bomba de calor, fent compatible els seus equips DX amb un major nombre de fabricants de bombes de calor. I és que aquestes cortines permeten ampliar fins a en un 75% l´estalvi energètic i reduir les emissions de CO2 en un 70%. Aquestes cortines incorporen una bateria d´expansió directa que connectada a una bomba de calor és una alternativa de baix consum a les clàssiques bateries de calefacció elèctrica o de calefacció per aigua calenta.
   
  Entre les apostes més innovadores de Airtècnics destaca el Clever Advanced Control, un sistema intel•ligent per al control de les cortines d´aire que permet adaptar de forma automàtica el funcionament dels equips instal•lats a les condicions de l´entrada. El sistemaClever ajusta de manera òptima la ventilació i la calefacció per crear una barrera eficient i adequada. I ho fa tenint en compte el tipus de porta, la seva freqüència d´obertura i tancament, la temperatura exterior i interior o la temperatura de descàrrega. Consisteix en un sistema programable, de fàcil maneig i d´instal•lació molt simple, que ve preparat perquè funcioni amb només connectar i pot fer-ho de manera manual o automàtica. Compta amb nombrosos programes depenent de si la calefacció funciona amb sistema d´aigua, elèctric, bomba de calor o sense calefacció, així com dels sensors instal•lats.
   
  El sistema és senzill d´usar. Per a això s´ha dissenyat amb una interfície, icones i menús multilingües, i un sistema intuïtiu que es pot gestionar des de qualsevol PC Windows, equip Android o IOS. El sistema d´estalvi energètic mitjançant l´establiment de tres graus de confort i eficiència, i la programació del seu funcionament en un 100%, depenent fins i tot del dia de la setmana o les hores de major obertura de la porta gràcies a una manera avançada de configuració, són algunes de les novetats tecnològiques que incorpora aquest sistema, que permet monitoritzar nombroses i diverses cortines d´aire al mateix temps.

Gamma Cortines d´Aire

Pinterest Google Facebook Twitter YouTube Flickr LinkedIn
Air Curtains

Airtècnics - Motors i ventiladors S.L.
C/ Conca de Barberà, 6 · Pol. la Bruguera · 08211 · Castellar de Vallès (Barcelona)
Tel.: +34 93 715 99 88 · Fax: +34 93 715 99 89
e-mail: · web: www.airtecnics.com
GPS: 41º36´01.82´´ N 2º05´15.40´´ E